OPTIE TECHNISCHE ACTIVITEITEN

Voor welke leerlingen?

  • Je hebt naast studeren ook behoefte aan praktijk.
  • Je werkt graag met je handen.
  • Je interesses zijn eerder praktisch gericht: hoe werkt iets, hoe zit iets in elkaar?

Inhoud technische activiteiten

Je hebt een duidelijke interesse in techniek binnen de wereld van bouw, hout, metaal en elektriciteit. Bij het maken van verschillende werkstukken leer je een goede tekening maken en gebruik je verschillende gereedschappen en materialen. Je leert probleemoplossend denken en methodisch werken via een technisch proces. Er is ook aandacht voor kwaliteitszorg: hygiƫnisch, milieubewust, ergonomisch en veilig werken. Naast de technische vakken krijg je ook de nodige basiskennis voor Nederlands, Frans en wiskunde.

Je kan deze optie op 2 niveaus volgen:
2 uur TA is bedoeld voor leerlingen die naast het technische aspect van de opleiding ook nog extra theoretische vorming willen.
Bij 4 uur TA ligt de nadruk vooral op de praktijk.

Wat na het eerste jaar technische activiteiten?

In het tweede jaar kies je voor de optie mechanica-elektriciteit: 5 uur of 7 uur. Je leert de basis van mechanica en elektriciteit. In de lessen theorie komen de verschillende materialen en bewerkingsmethoden aan bod. In de praktijklessen leer je eenvoudige elektrische kringen en sturingen bouwen en pas je de verschillende metaalbewerkingsmethoden toe op mooie en bruikbare werkstukken. Wie kiest voor de 7 uur krijgt 2 uur meer praktijk.

Deze optie geeft je een algemene technische basis waarmee je in de tweede graad heel wat richtingen uit kunt zowel in het studiegebied mechanica-elektriciteit als hout en bouw.