UITWISSING NAAR SPANJE

Middenschool Sint-Pieter Oostkamp Uitwisseling naar Spanje
In het eerste trimester bezochten enkele leerlingen Spanje. Een onvergetelijke ervaring...

In november trokken we met 9 leerlingen en 2 leerkrachten naar het Spaanse binnenland. Op een vroege dinsdagmorgen stonden we allemaal te trappelen om te vertrekken. We wisten dat het een lange dag zou worden maar wel erg gevarieerd qua vervoer: trein, vliegtuig, metro, trein om uiteindelijk in een auto te stappen richting de Spaanse school in Ocaña. Tijdens de reis werden de lessen aardrijkskunde op een totaal andere manier toegepast. Het uitgedroogde landschap deed ons toch even nadenken.

Het onthaal in Ocaña was hartelijk en warm. Na de kennismaking werden we uitgenodigd om het stadje te gaan verkennen. We kregen ook nog een uitgebreide rondleiding rond de waterfontein. De dagen daarna werden gevuld met het volgen van verschillende lessen; techniek, muziek, Frans, LO en wiskunde stonden op het programma. Ook kregen we de kans om de omgeving te verkennen. Een bezoek aan het paleis in Aranjuez in volle zon, een fotozoektocht in Toledo en een een death ride over de Taag zullen we niet snel vergeten.

‘s Avonds maakten onze leerlingen deel uit van het gastgezin, ook voor de leerkrachten werd er goed gezorgd.

Op vrijdagavond deden we nog een tussenstop in Madrid met een overnachting in een hostel. En na een mooie ochtendwandeling door de ontwakende stad begonnen we tegen de middag aan onze terugtocht naar Brugge.

Voor de leerlingen is de Europese uitwisseling een erg spannende ervaring. Ook voor de leerkrachten die mogen begeleiden is het een super uitdagende vijfdaagse.

Je leert elkaar op een andere manier kennen, je steunt elkaar als het wat moeilijk gaat en je deelt ook de boeiende momenten samen. Achteraf houdt iedereen er heel wat leuke herinneringen aan over. Er ontstaan soms ook mooie vriendschappen en er zijn zelfs gastgezinnen die reisplannen aan het maken zijn voor de zomer.

 

Middenschool Sint-Pieter Oostkamp Uitwisseling naar Spanje
Middenschool Sint-Pieter Oostkamp Uitwisseling naar Spanje
Middenschool Sint-Pieter Oostkamp Uitwisseling naar Spanje