Better Together: peer support in actie

Leerlingen helpen leerlingen: peer support

De ene dag is de andere niet. Soms heb je nood aan een luisterend oor. Dan kun je terecht bij je titularis, het CLB of een leerlingenbegeleider.

Maar een praatje met een medeleerling, had je daar al eens aan gedacht? Peer support heet dat. In het kader van ons 'Europees project PerhAPPs, we can help!' kozen onze leerlingen voor de naam: Better Together.

In 2019 ontwierpen onze leerlingen emoticons om sympathie en veroordeling van pestgedrag te tonen.

 Dit jaar gaan we nog een stap verder. Tijdens Safer Internet Day kregen onze leerlingen een uitdaging: een gemakkelijk te reproduceren logo ontwerpen dat de actieve rol van onze school tegen pesten symboliseert. De leerlingen van klas 1a2 kwamen met dit eenvoudige maar mooie en zinvolle resultaat.

Onze leerlingen kwamen ook op het idee om een ​​peersupport groep op te richten voor leerlingen die problemen ervaren op school. Praten met iemand van je eigen leeftijd kan het gesprek vergemakkelijken.

We hebben hier een rustige hoek op school gecreëerd waar leerlingen elkaar kunnen ontmoeten en over hun problemen kunnen praten met iemand van peersupport.